מתכון לעוגת מספרים - מבצק פריך 
לבצק פריך שקדים 

560 גרם קמח לבן 
400 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
200 גרם אבקת סוכר 
140 גרם שקדים טחונים דק
2 ביצים L 
קורט מלח 

לקרם מסקרפונה 
1 ליטר ( 4 מיכלים של 250 מ"ל ) שמנת מתוקה 38% 
250 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר 
6 כפות פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר 
1 כפית תמצית וניל או משחת וניל איכותית 



אופן ההכנה 
1. בקערה ומיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לביצים ומערבלים עד שנוצר בצק פירורי.
2. מוסים בימים ומערבלים רק עד שנוצר בצק שמתגבש סביב הוו.
3. מניחים חתיכות בצק ומעליו מרדדים את הבצק עד לעובי של חצי ס"מ.
4. מדפיסים את האותיות או המספרים שרוצים להכין לפי גודל העוגה שתרצו ( לרוב בגודל A4 ) וגוזרים מסביב.
5. מנחים את האות או הסיפרה על הבצק וחותכים עם סכין חדה מסביב . שימו לב שלכל מספר או אות צריך להכין 2 שכבות של בצק ביוק באותו גודל. 
6. אופים בחום של 160 מעלות במשך כ- 20 דק' עד שהבצק מזהיב יפה . מצננים היטב לפני שמזלפים מעל את הקרם. ( אני באופן אישי מקציפה את הספרות בערך כ-20 דק' ואז הרבה יותר קל להרים אותן בלי שישברו ).
7. קרם מסקרפונה: מכניסים לקערת מיקסר עם וו הקצפה את כל המצרכים ומקציפים עד לקבלת קרם יציב אך לא קשה מידי.
8. מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צמטר חלק ( מספר 10-12) ומזלפים עיגולים על שכבת הבצק הראשונה. 
9. חשוב למלא את כל השכבות הבצק ולהתחיל בהיקף הבצק כי אלה עיגולי הקרם שיראו מהצדדים.
מניחים מעל שכבת בצק נוספת ושוב מזלפים עיגולים על כל הבצק בצורה מסודרת.
ועכשיו החלק הכיפי: מקשטים בממתקים , שוקולד , פירות , פרחים אכילים ושומרים במקרר על להגשה . 



 
הכמות במתכון מספיקה לעוגה של 2 ספרות שיש לה 2 שכבות של בצק . 
למשל עוגה של הספרות 66. 
אם נשאר לכם אפשר לשמור בהקפאה / להכין עוגיות בצורות . 

אהבתם ? 
עכשיו זה הזמן לרוץ למטבח ולהכין את המתכון המושלם הזה
x

#{title}

#{text}

#{price}